Skončil sa 2. ročník RUSinPOP MUSIC 2007

17.11.2007 Svidník

Svidník 17. novembra (TASR) - Pritiahnuť talentovaných spevákov a muzikantov k svojim etnickým koreňom a podchytiť ich záujem o hudbu bolo cieľom 2. ročníka autorskej súťaže rusínskej populárnej hudby RUSinPOP MUSIC 2007, ...
Odborná porota hodnotila u súťažiacich, ktorí sa predstavili 14 skladbami, kvalitu textu, melódie, hudobnej úpravy piesne a spevu. Za najlepší text a melódiu ocenila Kristiána Huňaru zo Stakčínskej Roztoky, a za najlepší spev Zlatu Cerulovú zo Svidníka. Najlepším inštrumentalistom bol bubeník Pavel Oleár z mesta pod Duklou.
Podľa poroty bola kvalita hudobných skladieb omnoho lepšia ako vlani. Na pódiu sa v rámci súťaže objavili aj bicie nástroje a pozitívom bola aj živá kapela. \"Hoci niektoré tváre z vlaňajška zamĺkli, objavili sa nové - možno aj perspektívnejšie, \" uviedli dnes pre TASR organizátori.
Odborníci na rusínsku kultúru tvrdia, že práve touto súťažou sa začali písať dejiny rusínskej rockovej a populárnej hudby.
Podujatie pripravila Rusínska obroda Slovenska so sídlom v Prešove, jej okresná svidnícka organizácia, Podduklianske osvetové stredisko a Mestský úrad vo Svidníku.
 

Vyberte región